Les 5

Waar komt je huidige geldbrein vandaan?

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]In de vorige lessen vertelde ik dat je geldbrein eigenlijk je manier van denken, voelen en handelen is met betrekking tot geld. Maar waar is dit geldbrein vandaan gekomen? In de les van vandaag ga ik je uitleggen waar je geldbrein vandaan gekomen is en hoe het zo tot stand kwam.[/text_block]

FEIT 1
Je bent NIET Geboren Met Je Huidige Geldbrein!

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]Dit komt misschien als een verrassing, maar het is een feit dat je niet uit je moeders buik kwam en meteen wist hoe je met geld om moest gaan, of wel? Haha, je wist niet eens wat geld was!

MyLazyProfitEmpire Baby with MoneyAlles dat met geld te maken heeft heb je aangeleerd op bewust niveau … Maar belangrijker … OOK op onbewust niveau.

Dus je geldprogrammering is vooral gebaseerd op wat je vroeger, vooral als klein kind, aan informatie ontving.

En de belangrijkste bronnen voor deze informatie waren bijvoorbeeld je ouders, belangrijke mensen, broers/zussen, andere familieleden, leraren, eventuele religieuze leiders, de media, je cultuur, vrienden, films, televisie…

Laten we cultuur nemen als voorbeeld. Is het niet zo dat bepaalde culturen op een bepaalde manier over geld denken en er dus ook zo mee omgaan? Ja toch?

En dat andere culturen compleet andere manieren kunnen hebben hoe ze denken over geld, en er dus anders mee omgaan?

Laat ik je nu een simpele vraag stellen: weet een pasgeboren baby hoe het met geld om moet gaan of is dat iets dat later aangeleerd wordt?[/text_block]

FEIT 2
We Hebben ALLEMAAL Geleerd Op Een Bepaalde Manier Om Te Gaan Met Geld!

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]En het probleem daarbij is dat de meesten van ons dit geleerd hebben van mensen die of weinig geld hadden, of een hoop emotionele aspecten aan geld gekoppeld hadden. En daarom geldt…[/text_block]

FEIT 3
Hun Manier Van Denken Werd Onze Manier Van Denken.

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]8b8671c3e67bf71cd5d3900bff8c0a82Hoe is dat mogelijk? Nou… om dat uit te leggen ga ik het hebben over hoe we geconditioneerd (=geprogrammeerd) werden (en worden).

Er zijn drie primaire methoden van conditionering en in deze les behandel ik de eerste methode: verbale programmering.

De andere twee behandel ik in de komende lessen, omdat het best veel interessante en belangrijke informatie is. Laat ik dus beginnen met verbale programmering.

Verbale Programmering

Dit is een belangrijke, omdat het alles te maken heeft met wat je vooral als (klein) kind hoorde.[/text_block]

— SPACER —

 • Wat voor een dingen werden er vroeger gezegd?
 • Wat hoorde je en hoe klonk het?
 • Welke woorden over geld, succes en rijke mensen ving je op toen je opgroeide?
— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]Heb je OOIT dit soort dingen gehoord:[/text_block]
— SPACER —

 • Geld is de wortel van al het kwaad
 • Rijke mensen zijn slecht, gierig, of hebberig
 • Je moet HARD werken voor je geld (jaja, deze is erg ‘populair’)
 • Je kunt niet rijk en spiritueel tegelijk zijn
 • Geld maakt niet gelukkig
 • Liefde kun je niet kopen
— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]Of wat dacht je van deze…[/text_block]
— SPACER —

 • Ik heb geen geldboom…
 • Dat kan bruintje niet trekken…
— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]Ik zal je zeggen dat ik alleen opgegroeid ben met mijn moeder. Ik heb mijn vader nooit gekend. En als gezin dat bestond uit een alleenstaande moeder zonder werk en een klein kind (ik), hadden we het behoorlijk arm.

Dus elke keer als ik om iets vroeg dat geld kostte zei ze, “Sorry lieverd, we hebben nog steeds geen geldboom”, of “dat kan bruintje niet trekken”… – ‘vreselijke’ woorden, ik hoor ze nog – …

Ze zei het wel met een glimlach of een licht bezorgde blik, maar de boodschap was duidelijk.

Wie bitte?Naast de algemene dingen die we vroeger hoorden over geld, hoorden we ook cliché uitspraken.

Bijvoorbeeld: als je een man bent hoorde je misschien wel dat het je taak als man is om te zorgen voor je gezin. En als je niet financieel succesvol bent, ben je geen echte man.

Nou … ongeacht of je financieel succesvol bent geworden of niet, hoe voelde die druk die daarmee even op je schouders gelegd werd? Wat heb je allemaal gemist in je leven? In je gezin. Plezier? Innerlijke rust?

Dit soort uitspraken zijn voor een kind schadelijk, omdat ze opgeslagen worden in het onbewuste brein. Op latere volwassen leeftijd kunnen dit soort dingen er dan alsnog voor zorgen dat je een bepaalde conditionering hebt die je echt laat geloven en ervan overtuigt dat je als man de zorg hebt om brood op de plank te krijgen. Zo niet, dan ben je geen vent en eigenlijk een grote mislukking. Natuurlijk is dat niet zo, maar het kan wél zo voelen.

En toch is dit een eenvoudig voorbeeld van een klein stukje negatieve programmering in je geldbrein. Het draait op de automatische piloot en het is alleen maar een klein stukje onbewuste programmering. Niets meer, niets minder.

Met het complete HypnoMiljonair Programma kun je dat veranderen. Hiermee wis je dit soort negatieve beperkende programmeringen uit je geldbrein en vervang je ze met helpende, ondersteunende programmeringen die je echt gaan helpen je droomleven te realiseren!

Mijn ervaring is dat wanneer je je geldbrein op orde hebt, het op een zeer positieve manier ook andere delen in je leven beïnvloedt.

En misschien was de boodschap die je vroeger oppikte wel dat je niet rijk hoeft te worden, omdat … als je met pensioen gaat de overheid wel voor je zorgt. Echt! Er zijn mensen (meer dan je denkt) die dat echt meegekregen hebben als kind.

Jaja… tuurlijk… Weet je wat? –> Laat ik het zo zeggen: misschien was dat vroeger in de tijd dat je klein was zo, maar we leven nu in een andere tijd en zoals de meesten van ons wel weten is de overheid zo goed als failliet, het huidige bankensysteem staat op ‘instorten’, de pensioenfondsen hebben het zwaar, en ik verwacht dat het niet lang zal duren tot de AOW-pot ook leeg is.

En dan? Wat ga je dan doen???[/text_block]

HALLO!! … NIEUWSFLITS
Je Financiële Leven Overlaten Aan Een Ander Is GEEN Strategie Om RIJK te Worden!

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″ top_padding=”35″]Huiswerk

Ik ga je hier een klein stukje huiswerk geven dat je alvast kan helpen je geldbrein te veranderen.

Ben je er klaar voor?

Goed. Als eerste is het belangrijk om te weten dat verandering altijd begint met bewustwording. Het is namelijk erg lastig iets te veranderen als je niet eens weet dát er iets moet veranderden.

Pak dus een pen of potlood en een vel papier en teken een ‘T-tabel’, zoals je in het voorbeeld hieronder ziet.

t-tabelAan de linkerkant ga je vervolgens alle dingen opschrijven die je kunt bedenken en die voor jou gelden die negatief zijn ten opzichte van geld, rijkdom en rijke mensen. Dit kunnen dingen zijn die je ooit gehoord hebt toen je kind was.

Dus alle onbehulpzame dingen zet je aan de linkerkant neer. En daarna wil ik dat je aan de rechterkant het tegenovergestelde, dus een positief punt opschrijft.

Ik zeg niet dat deze positieve punten je visie en overtuiging van vandaag de dag is. Misschien wel, misschien niet, maar schrijf zo objectief mogelijk het omgekeerde en de positieve variant op.

Ik zal je wat voorbeelden geven: Links schrijf je bijvoorbeeld op “Rijke mensen zijn hebberig”. Aan de rechterkant kun je dan opschrijven “Rijke mensen zijn vrijgevig”.

Of aan de linkerkant: “Je hebt geld nodig om meer geld te verdienen”. Laten we aan de rechterkant ervan maken: “Je hebt creativiteit nodig om meer geld te verdienen”.[/text_block]

— SPACER —

Je Hebt Creativiteit Nodig Om Meer Geld Te Verdienen

[op_liveeditor_element data-style=””]

Even tussen twee haakjes, zodat je het weet. Als ik het erover heb dat je creativiteit moet hebben om veel geld te kunnen verdienen, zeggen mensen vaak: “Nee dat is niet zo. Je hebt GELD nodig om meer geld te verdienen.” Maar is dat echt zo?

Hoeveel honderden mensen… nee, laten we daar DUIZENDEN mensen van maken emigreerden naar het buitenland? Veel Nederlanders vertrokken naar Canada, de Verenigde Staten, Australië, Nieuw-Zeeland…  en vaak kwamen zij aan met weinig tot niets…

En toch … enkele jaren later deden ze het financieel gezien redelijk goed! Zij hadden geen geld om meer geld van te maken. Dus het vergt creativiteit om meer geld te verdienen!


[/op_liveeditor_element]

[op_liveeditor_elements][/op_liveeditor_elements]

— SPACER —

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”24″]Hier heb je nog een voorbeeld: “Ik ben te oud om te veranderen”. We kunnen dit veranderen in “Ik ben nooit te oud om te leren”. Snap je?

Als je klaar bent met het invullen van deze lijst is het volgende dat je moet doen de POSITIEVE (rechter) kant elke dag drie keer hardop voorlezen aan jezelf.

Waarom?

Omdat woorden kracht hebben!

Wat hebben woorden?

Woorden Hebben Een Immense Kracht!

de-kracht-van-woorden

Als je deze positieve woorden dag in, dag uit blijft herhalen, zullen ze uiteindelijk vastgeklonken worden in de neurologische paden van je geldbrein. En ineens zul je merken dat je nieuwe beslissingen neemt.

En met nieuwe beslissingen, komen nieuwe resultaten. (Herinner je de DGAR formule waar ik het eerder over had?)

En, hoe lang moet ik dat doen?

Dat hangt er vanaf. Het kan een paar maanden zijn, maar ook een paar jaar… WAT? Ja, om eerlijk te zijn, het duurde ook jaren om die programmering erin te krijgen bij je en het vergt veel tijd om dit te herstellen.

Maar WEES GERUST… Er IS een snellere manier. Een kortere weg dat dit hele proces versnelt tot dagen of weken, in plaats van maanden of jaren. Je kunt je geldbrein compleet transformeren in een superrijk geldbrein in letterlijk een paar dagen tot weken!

Blijf er dus bij! In de volgende les vertel ik je meer en zul je ontdekken hoe je geldbrein verder was gevormd en hoe je het probleem van een huidig arm geldbrein eindelijk kunt oplossen!

Tot morgen!

Michel[/text_block]

Een Team Met Een Rotsvaste Reputatie

[text_block style=”style_1.png” align=”left” font_size=”23″ font_font=”Myriad%20Pro” font_style=”normal” font_color=”%23f1f1f1″ font_shadow=”none” left_padding=”0″ right_padding=”0″ line_height=”23″]Wij hebben een 100% goedkeuringsclassificatie van IMTrustWorthy. Je kunt je aanmelden bij IMTW voor feedback en ratings van andere klanten.[/text_block]

JE KUNT VEILIG EN VERTROUWD KOPEN

7 reacties

 1. Hoi Michel,

  Ik ben ok zo een alleenstaande ouder die tegen mijn beginnende tiener vaak moet zeggen dat gaat nu niet, of dat is te duur, of daar hebben we nu niet genoeg geld voor ..
  Ik ben al langer bezig met het transformeren van mijn geldbrein, en meteen ook dat van mijn dochter, ook met de law of attraction enz ..
  Maar wat ik me nu afvraag met deze les te lezen .. Wat moet ik dan WEL zeggen tegen mijn dochter op al die momenten dat ze om iets vraagt ?
  Ik ben al begonnen met het veel minder vaak te zeggen en veel meer kleine dingen toe te staan, vanuit het standpunt dat geld er altijd komt als je het nodig hebt, doordat ik er al even mee bezig ben komt het op dit moment ook al makkelijker in ons leven , dus ik laat het los, geef het haar en vertrouw er op dat er morgen of overmorgen wel weer genoeg is ..
  Maar wat zeg ik tegen haar dan voor de dingen die echt niet haalbaar zijn?

  Alvast bedankt

  1. Hoi Caroline,

   Goed om te horen dat je al langer bezig bent met het transformeren van je financiële brein. In deze tijden van financiële onzekerheid is dat het allerbelangrijkste. Je zegt: “doordat ik er al even mee bezig ben komt het op dit moment ook al makkelijker in ons leven”. Perfect! Nu is het zaak alles naar een hoger niveau te trekken, zodat het allemaal nog makkelijker gaat en het geld nog makkelijker binnen gaat komen.

   Wat je het beste wél kunt zeggen tegen je dochter als ze iets wil dat financieel echt niet haalbaar is, is uiteraard dat het nu niet kan. Als ze dan vraagt waarom, dan kun je dat antwoord het beste in het midden laten. In mijn beleving is dat het beste, als je maar geen geld (of geldtekort) in het verhaal (wat het ook is) betrekt. Want zodra je dat doet, dan zal zij geld (of het gebrek daaraan) koppelen aan het probleem van ‘niet krijgen’ en dat is wat je niet zou moeten willen.

   En in de tussentijd doorgaan met het herprogrammeren van je eigen financiële brein, zodat er nog meer financiële bewegingsvrijheid komt. Wellicht dat je dan binnenkort toch kunt geven wat eerst niet kon.

   Veel succes!
   Michel

 2. Bedankt Michel voor de lessen! Je laatste mails waren inderdaad terecht gekomen in mijn ongewenste mail. Nu ik je heb toegevoegd als contactpersoon hoop ik dat het verder goed komt. Ik loop langzaam in, twee lessen per keer. Niet te veel tegelijk om het goed door te laten dringen… ik ben benieuwd. ?

 3. Als ik les 5 goed lees,denk ik dat er weinig mensen zijn die niet 1 of meerdere van deze standpunten gehoord hebben in hun jeugd.
  Ik moet bekennen dat ze bij mij allemaal binnen zijn gekomen vroeger.
  Gelukkig dat ik ondanks dat geen roekeloos financieel leven heb.
  Wederom nuttige informatie.
  Hartelijke groet van Maria

  1. Hoi Maria, dat klopt. De meeste mensen hebben vaak één of meerdere van dit soort negatieve dingen gehoord in hun leven. Het probleem is echter de herhaling en/of impact. Wanneer je eens iets gehoord hebt en er weinig waarde aan hechtte, is er niets aan de hand. Maar als je iets hoorde dat emotionele impact had of je hoorde iets keer op keer, dan heeft zich dat op onbewust niveau in je brein genesteld. We worden (en werden) letterlijk overspoeld met dit soort ‘mentale troep’… En het ergste is dat de meesten zich daar niet van bewust zijn. Laat staan dat ze weten dat het deze onbewuste programmering is, die de koers van hun financiële leven beïnvloedt of bepaalt.

   Hartelijke groeten,
   Michel

 4. Beste Michel,
  Even een reactie. Hier heb ik wel wat aan, les 5. Mijn hele leven ben ik al bezig met geld. Ik ben hypnotherapeut en ik weet heel goed hoe de dingen werken. De eerste lessen die je me gaf, zijn voor mij bekend. Het is goed om even met geld bezig te zijn. Ik heb een streep getrokken onder de geldproblemen.Maar jouw lessen zijn wel een support.
  Dank je wel.
  Zonnegroet,
  Caroline

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *